És increïble, ha tornat a passar un altre any. En menys de 24 hores ja s'han acabat els dorsals de la Cursa de l'Amistat, una de les millors curses que es fan a Barcelona. Però encara hi ha la possibilitat d'aconseguir algún dorsal! La organització oferirà més dorsal a partir del pròxim dissabte 18 d'octubre. Es poden recollir a la botiga limitEDitions, al carrer Duc, 3 (11h a 21h).

No te la pots perdre! A més és GRATIS! I si no la coneixes aqui te l'expliquem una mica...Cursa de l'Amistat

Una de les millors curses d’asfalt de Barcelona. Diferent, històrica, una cursa que travessa tot Barcelona. Cada 1 de novembre es prepara una nova edició.

La Myrna, filla de Francesc Mates, continua organitzant la carrera que el seu pare va crear el 1981. Sense perdre l'esperit i filosofia de la prova: córrer per gaudir, córrer per amistat a l'esport i l'esportista, córrer per no guanyar.

Després de 34 anys, la prova s'ha convertit en una icona de la ciutat. És gratis, no hi ha premis (encara que t’emportaràs la millor bossa de corredor plena de regals que fan els col·laboradors i sponsors), no hi ha classificacions oficials.

Els darrers anys ja han arribat a 800 inscrits però podrien ser els que volguessin. Les inscripcions i la recollida de dorsals és fa a Mates, la botiga de la Myrna, a Sants. És increïble veure la cua que es forma! Amb menys de 24 hores d’obrir inscripcions ja han volat tots els dorsals! Si doblessin o tripliquessin el número d’inscripcions passaria igual. Però prefereixen menys corredors per controlar-ho tot, pel be de la cursa, per cuidar al participant.


Així doncs om cada any, des del mateix Castell de Montjuic, la Myrna es puja a la part alta del muret, megàfon en mà. Salutació, petit discurs recordant sempre els valors i “el perquè” la va inventar el seu pare, i sortida. A les 8h en punt. Com és tradició. Amb poc menys d'1 hora el primer classificat arribarà al Tibidabo.

El recorregut és molt bonic. Des de la sortida i mentre surt el sol, veus l’arribada a l’horitzó, just a l’altra punt. Veus petita i ben lluny la torre de Collserola i l’agafes com a referencia, ja que al costat està el Tibidabo.

Comences de baixada, ràpid, Montjuïc, Estadi Olímpic, Plaça Espanya… però enseguida s’acaba la bona vida… vas creuant carrers i barris de Barcelona i ja tot comença a pujar, progressivament: Gran Via, Aragó, Diagonal, Sarrià, i carretera de Vallvidrera, amb unes vistes espectaculars de la ciutat i on es comencen a notar les cames, màxima pendent i ja amb uns quants quilòmetres acumulats... Vallvidrera, Observatori Fabra, La Florida… fins arribar a meta situada dins del parc del Tibidabo.

Total, 16,62 km exactament de recorregut exigent que no et deixa recuperar en cap part del circuit. Un cop deixes la Diagonal (sobre el km 6,5), puges, puges i puges fins arribar a la meta.

A l'arribada entens el perquè és diu Cursa de "l'Amistat". Allí està de nou la Myrna, el Joan, el Mario... tots i totes, els voluntaris, col·laboradors, amics... tots ajudant i tots amb un somriure... com una gran família. Felicitacions, bon rotllo, sorteig de regals, una entrega de premis familiar (orquídia pel guanyador) i incomptables productes dels sponsors que et van posant a la bossa.

No te la perdis.


Club Esportiu Stikaful   |   Octubre 2014
www.cursadelamistat.com